Kapacitásbővítés a Kreabeton Kft-nél

kedvezményezett neve: Kreabeton Kft.
projekt címe: Kapacitásbővítés a Kreabeton Kft-nél
szerződött támogatás összege: 47 533 800 Ft
Projekt keretében igényelt visszatérítendő támogatás összege: 95 067 600 Ft
támogatás mértéke: 30%

Projekt tartalma:

Jelen projekt keretében beszerzés került 1db Könnyű beton elem gyártó gépsor TR-KB 3000. A berendezés a következő részegységekből áll:

• Gőzfejlesztő alapegység

• EPS szemcsék méretre duzzasztása

• Könnyűbeton keverő (betongyár)

• Nyers beton szállító

• Válaszfal öntő zsaluk

• komplett forma 18 -as könnyűbeton falazóelem gyártásához

• komplett forma 20 -as könnyűbeton falazóelem gyártásához

A berendezés működése:

1. Gőzfejlesztő alapegység a technológiai gőz a termelési eljárás két lépcsőjében szükséges. Először is az EPS alapanyagot méretre kell duzzasztani a duzzasztás túlhevített gőzzel történik. Másodszor a kiöntött elemek gyors érleléséhez is gőzre van szűkség gőzöléssel felgyorsul a beton kötési ideje ezért az elemek előbb kivehetők a zsaluból. A gőzfejlesztő alapegység magába foglal egy nagy teljesítményű kazánt és a gőzfejlesztő egységet. Az egység önálló PLC vezérlési rendszer alatt működik. Az egész egység egy konténerben van elhelyezve.

2. EPS szemcsék méretre duzzasztása A megvásárolt EPS alapanyag egy duzzasztási folyamaton esik át ahol eléri a felhasználáshoz szükséges paramétereit a felduzzasztott EPS anyagot silóban kell tárolni.

3. Könnyűbeton keverő (betongyár) Az előkészített EPS alapanyagot a beton többi összetevőjével a betongyár keveri össze. Az EPS szemcsék pneumatikus szállítással kerülnek az adagoló cellába majd onnan a betonkeverőbe a betongyár négy adalékanyag és a víz adagolását is végzi a keverőbe. Az adagok kimérését és a bekeverési sorrendet a betongyárat vezérlő PLC rendszer irányítja.

4. Nyers beton szállító A nyers beton szállítás a betongyári keverő alul a beépítés helyéig mobil eszközzel történik

5. Válaszfal öntő zsaluk A válaszfal elemek gyártásához öntőformákra van szükség a napi gyártáshoz 20 db zsalukötegre van szükség egy köteg 7 db válaszfal elem gyártására szolgál egy ütemben. A szerszám hegesztett acél szerkezetű A beszerzendő eszközzel szemben alapvető elvárás, hogy napi 30m3kapacitással rendelkezzen és a berendezés első osztályú falazó elem előállítására legyen alkalmas.

projekt fizikai befejezésének dátuma: 2018.03.30
projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00450